Vægttab og træning

Af: Fit&Sund Diætist

Vi har spurgt nogle eksperter på træningsområdet om, hvilken træning der er mest oplagt i forhold til et vægttab, og deres udmelding er følgende:

Konditionstræning (herunder løb, cykling, konditionsmaskiner m.m.) og styrketræning (øvelser med kropsvægt, håndvægte, maskintræning) bør begge være en del af et vægttab.

For lige at skelne mellem de to træningsformer er der nedenunder beskrevet, hvad de hver især indebærer.

Hvad er konditionstræning?

Konditionstræning er en træningsform, der har til hensigt at forbedre kredsløbsfunktionen. Det betyder med andre ord, at træningen forbedrer hjertet, men også lunger, blod, blodkar og muskler.

Ved konditionstræning eller kredsløbstræning, som det også kaldes, får man kroppens største muskelgrupper til at arbejde, og derfor arbejder kroppen med en høj iltoptagelse over længere tid.

Konditionstræning bør udøves for at forbedre kredsløbet, sådan at kroppen bliver bedre til at transportere ilt, næring og hormoner rundt til kroppens celler.

Hvad så med styrketræning?

Styrketræning bør laves således, at du bibeholder så meget muskelmasse som muligt i et vægttabsforløb. Jo større muskelmasse i kroppen desto højere forbrænding.

Det er også altid en fordel at have en god styrke i kroppen, så hverdagsaktiviteter så som gang på trapper, indkøb, gang osv. bliver lettere.

Råd til styrketræning

Lav gerne 6 til 8 øvelser med 8 til 12 gentagelser – indlagt en pause på ca. 30 til 60 sekunder mellem hvert sæt. Det er vigtigt, at man altid presser sig selv i øvelserne. På den måde får man størst muligt udbytte af sin træning.

Du kan få hjælp til din træning ved en af vores personlige trænere. 

Træning bør dog aldrig stå helt alene, når det drejer sig om et vægttab – her er din kost altafgørende!
Book en tid hos diætisten

Tilbage til oversigt