Bulgursalat – mindsk madspild

Af: Fit&Sund Diætist

Denne bulgursalat kan nemt laves af forskellige rester fra køleskabet, så madspild mindskes. Salaten kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som madpakke – og oveni er den hurtig at lave.

 

4 personer

Ingredienser

2 dl bulgur

1 rød peberfrugt

1 rødløg

2 fed hvidløg

10 små cherrytomater

½ agurk

Saften fra 1-2 friske citroner eller citronsaft fra flaske

2 spsk. honning

HUSK, du kan tilføje de rester, du lige har i køleskabet, i fryseren eller på dåse. Spidskål, bønner, ærter. Du kan også bruge rester af ris, pasta m.m.

1 person = 294 g = 98,6 kcal

Sådan gør du:

Skyld bulguren i en sigte, og hæld den i en skål. Hæld kogende vand over, og læg et låg eller en tallerken over. Lad det stå og trække i 25-30 min. Rør gerne rundt undervejs.

I mellemtiden finhakkes rødløg, hvidløg, peberfrugt og tomater og hældes i en skål.

Honning piskes med citronsaft, så det bliver flydende.

Hæld vandet fra bulguren, og bland bulguren med grøntsagerne. Rør dressingen i, og smag til med salt, peber og andet krydderi, man godt kan lide.

TIP: Honning-citron dressingen tilføjer sødme og surhed, hvilket er med til at opfylde 2 (ud af 5) grundsmage. Jo flere grundsmage man har med i en ret, jo mere sansemættet bliver man, og jo mere ”mæt” og tilfreds bliver man af sin mad. Det kan være med til at mindske lysten til sødt efterfølgende.

Server med fx kylling stegt på panden, falafler fra fryseren, 2 hårdkogte æg eller bælgfrugter til retten.

Rigtig god fornøjelse.

 

Tilbage til oversigt