Tarte Flambée m/laks og sommergrønt
OPSKRIFT PÅ TARTE FLAMBÉE M/ LAKS OG SOMMERGRØNT
Ingredienser
Pizzabund med fuldkorn:
1½ dl vand
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
3 dl alm. hvedemel
1 dl fuldkornshvede / fuldkornsdurum
100 g flødeost naturel
150 creme fraiche 9 %
½ stort rødløg - finthakket
1 håndfuld frisk dild - hakket
Saft af ½ citron
Salt og peber
200 g røget laks
Et bundt grønne asparges (ca. 250 g)
2 avocado - i skiver
2 forårsløg - i tynde skiver
1 håndfuld frisk dild
Flagesalt
Sådan gør du:
Hæld vand, salt og olivenolie i en stor skål, og tilsæt begge slags mel lidt ad gangen. Juster med mængden af vand og mel, så du får en blød dej, der ikke er for klistret. Juster evt. selv med mere mel.
Ælt dejen godt igennem, og lad dejen hvile en times tid.
Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).
Steg de grønne asparges i lidt olie med lidt citronsaft, til de får farve.
Rul derefter dejen ud helt tyndt, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Bland nu flødeost, creme fraiche, finthakket rødløg, hakket dild, citronsaft, salt og peber sammen, og smør det i et jævnt lag på dejen.
Fordel de stegte asparges på bunden, og bag den i ca. 10-15 minutter, til dejen er gylden.
Top med røget laks, avocado, forårsløg, dild og lidt flagesalt (pas på med for meget salt her, da den røgede laks i sig selv er ret salt).
Serveres straks, mens den er god varm - læg den på et skærebræt, og skær ud.