Super nemme boller til madpakken

Af: Fit&Sund Diætist

Det er blevet efterår og dermed efterårsferie med børnene.

Det er et godt tidspunkt til at komme i køkkenet og eksperimentere med opskrifter.
Disse boller indeholder både grøntsager og masser af fuldkorn, og så er de også rigtigt gode til madpakken og på farten.

billeder-til-artikler/tabel_naeringsindhold_sundeboller.png 

 

Ingredienser


Til 16 stk. store boller skal du bruge:

  • 5 dl kogt vand
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk. honning eller sirup (for vegansk alternativ)
  • 2 tsk. groft salt
  • 1/2 squash (fint revet)
  • 1 dl solsikkekerner
  • 50 g gær
  • 1 dl lun mælk (evt. plantedrik som havre eller mandel)
  • 900 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Hæld kogende vand over havregrynene, rør rundt og lad trække.
  2. Tilsæt honning/sirup, salt, squash og solsikkekerner, rør godt rundt.
  3. I en anden skål udrøres gær i lunken mælk.
  4. Bland det hele sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen.
  5. Fordel bollerne på en bageplade og lad dem hæve i 30 min.
  6. Bag bollerne i 15 min. på 175 grader.
Tilbage til oversigt