Super nemme boller til madpakken
Det er blevet efterår og dermed efterårsferie med børnene.
Det er et godt tidspunkt til at komme i køkkenet og eksperimentere med opskrifter.
Disse boller indeholder både grøntsager og masser af fuldkorn, og så er de også rigtigt gode til madpakken og på farten.
Ingredienser
Til 16 stk. store boller skal du bruge:
- 5 dl kogt vand
- 2 dl havregryn
- 2 tsk. honning eller sirup (for vegansk alternativ)
- 2 tsk. groft salt
- 1/2 squash (fint revet)
- 1 dl solsikkekerner
- 50 g gær
- 1 dl lun mælk (evt. plantedrik som havre eller mandel)
- 900 g hvedemel
Sådan gør du:
- Hæld kogende vand over havregrynene, rør rundt og lad trække.
- Tilsæt honning/sirup, salt, squash og solsikkekerner, rør godt rundt.
- I en anden skål udrøres gær i lunken mælk.
- Bland det hele sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen.
- Fordel bollerne på en bageplade og lad dem hæve i 30 min.
- Bag bollerne i 15 min. på 175 grader.