Sundere madpakker

Af: Fit&Sund Diætist

Nu hvor skolerne/børnehaverne er startet, og hverdagen for alvor er kommet i gang igen, skal man igen til at have fokus på at smøre nogle sundere madpakker, som kan give jeres børn mere energi og bedre koncentration. Og det samme gælder også de voksne. Se madpakken som en form for benzin til jeres motor - så I og jeres børn kan få en mere optimal arbejdsdag/skoledag.

Men hvad skal der så i madpakken, så både I og børnene får mere energi og bliver mætte - og som alle også synes, er interessante at spise?

Fødevarestyrelsen har via ”Madpakkehånden” givet os et super godt redskab til, hvordan en madpakke kan bygges op, og så det også er nemt huske, når man er ude at købe ind til madpakken.

En sund og varieret madpakke indeholder mad fra de fem forskellige fødevaregrupper, som hver finger illustrerer:

  • Brød - helst rugbrød eller fuldkornsbrød. Gå efter Nøglehulsmærket, når du køber brød. Skær evt. brødet ud i forskellige former (cirkel, trekant, stjerne)
  • Grønt - snackgrønt, salat eller grønt til pynt på pålægget. Snackgrønt kan være: gulerodsstave, cherrytomater, sukkerærter/slikærter, pebersnacks, blomkålsbuketter, agurkestænger.
  • Pålæg - kød, æg, bælgfrugter eller ost. Gå efter kødpålæg med max. 10% fedt og ost med max. 17% fedt (+30)
  • Fisk - mindst én slags fisk: Det kan være makrel, tun, laks, torskerogn, ørred m.m.
  • Frugt - det friske og søde: Den vigtigste del, der netop er det, som kan gøre en madpakke mere interessant for barnet. Jordbær, blåbær, melon, ananas, æble, pære m.m.

Brug gerne rester fra aftensmaden - lav evt. lidt ekstra. På den måde varierer du dine madpakker og sparer endda tid.

billeder-til-artikler/uge-39---blog-billede-hand.pngLæs mere om madpakkehånden her: https://altomkost.dk/publikationer/publikation/pub/hent-fil/publication/gimadpakken-en-haand/

Find din diætist

Tilbage til oversigt