Portobelloburger med kyllingedeller, avokadocreme og bønnefritter

Af: Fit&Sund Diætist
2 personer

Ingredienser

  • 4 portobellosvampe
  • 200 g kyllingefars
  • ½ dl havregryn
  • 1 æg
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 avokado
  • 4 spsk. neutral skyr/neutral yoghurt 
  • Hvidløg
  • Bønner 
  • Olivenolie
  • Revet mozzarellaost. 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200° (varmluft 180 grader). 
  2. Kom bønner i en plastikpose (frysepose) sammen med lidt olie, salt og peber. Luk posen, og fordel olie og krydderier.
  3. Hæld bønner ud på en bageplade, og bag i ovnen i ca. 20 til 25 minutter (de skal være sprøde).
  4. Rør kyllingefars, æg, hørfrø, chiafrø og havregryn sammen. Tilsæt lidt mælk eller vand, indtil farsen har en fast konsistens. Form som burgerbøffer, og steg på panden.
  5. Imens krydres svampene og tørsteges på panden. 
  6. Mos avokado, og tilsæt skyr eller yoghurt samt salt, peber og hvidløg.  
  7. Anret en portobellosvamp som burgerbund, og smør med avokadocreme. Læg en kyllingebøf på, og top med lidt mozzarella og evt. lidt ekstra avokadocreme på portobellotoppen.

Servér med bønnefritter. 


Tilbage til oversigt