Portobelloburger med kyllingedeller, avokadocreme og bønnefritter
2 personer
Ingredienser
- 4 portobellosvampe
- 200 g kyllingefars
- ½ dl havregryn
- 1 æg
- 1 spsk. hørfrø
- 1 spsk. chiafrø
- 1 avokado
- 4 spsk. neutral skyr/neutral yoghurt
- Hvidløg
- Bønner
- Olivenolie
- Revet mozzarellaost.
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200° (varmluft 180 grader).
- Kom bønner i en plastikpose (frysepose) sammen med lidt olie, salt og peber. Luk posen, og fordel olie og krydderier.
- Hæld bønner ud på en bageplade, og bag i ovnen i ca. 20 til 25 minutter (de skal være sprøde).
- Rør kyllingefars, æg, hørfrø, chiafrø og havregryn sammen. Tilsæt lidt mælk eller vand, indtil farsen har en fast konsistens. Form som burgerbøffer, og steg på panden.
- Imens krydres svampene og tørsteges på panden.
- Mos avokado, og tilsæt skyr eller yoghurt samt salt, peber og hvidløg.
- Anret en portobellosvamp som burgerbund, og smør med avokadocreme. Læg en kyllingebøf på, og top med lidt mozzarella og evt. lidt ekstra avokadocreme på portobellotoppen.
Servér med bønnefritter.