Perlespeltotto

Af: Anne Bergmann

Ingredienser

  • 250 g perlespelt
  • 400 g kylling (bryst- eller inderfilet)
  • 1 pakke seranoskinke
  • 1 bundt asparges
  • 1 rødløg, fint snittet
  • 1 citron
  • Estragon (efter egen smag. Erstattes evt. med persille eller anden krydderurt)
  • 1 klump mozzarella
  • ¼ liter madlavningsfløde (4% eller 12%)
  • Olie til stegning.

Sådan gør du:

  1. Vask perlespelten i lunkent vand, og kog den i letsaltet vand i 20 min.
  2. Vask aspargeserne, knæk bunden af, skæres i 1 cm lange stykker.
  3. Sæt kyllingen til at koge.
  4. Svits løgene i lidt olie, tilsæt asparges og estragon.
  5. Efter stegning sættes det til side på en tallerken, mens seranoskinken steges, indtil den er sprød.
  6. Når kyllingen er færdigkogt, plukkes den i stykker. Gem en smule af væsken fra kogningen.
  7. Den færdigkogte perlespelt blandes med løg, asparges, estragon og kylling i gryden. Tilsæt mozzarella (i mindre stykker) og madlavningsfløde. Varm godt igennem, så mozzarellaen smelter.
  8. Hvis du synes, risottoen er for tynd, koges den ind eller jævnes med en smule mel i vandet fra kyllingen.
  9. Smag til med citronsaft, salt og peber – evt. mere estragon.
  10. Skær seranoskinken i mindre stykker, og servér perlespeltottoen med seranoskinken drysset på toppen.

Tilbage til oversigt