Perlespeltotto
Ingredienser
- 250 g perlespelt
- 400 g kylling (bryst- eller inderfilet)
- 1 pakke seranoskinke
- 1 bundt asparges
- 1 rødløg, fint snittet
- 1 citron
- Estragon (efter egen smag. Erstattes evt. med persille eller anden krydderurt)
- 1 klump mozzarella
- ¼ liter madlavningsfløde (4% eller 12%)
- Olie til stegning.
Sådan gør du:
- Vask perlespelten i lunkent vand, og kog den i letsaltet vand i 20 min.
- Vask aspargeserne, knæk bunden af, skæres i 1 cm lange stykker.
- Sæt kyllingen til at koge.
- Svits løgene i lidt olie, tilsæt asparges og estragon.
- Efter stegning sættes det til side på en tallerken, mens seranoskinken steges, indtil den er sprød.
- Når kyllingen er færdigkogt, plukkes den i stykker. Gem en smule af væsken fra kogningen.
- Den færdigkogte perlespelt blandes med løg, asparges, estragon og kylling i gryden. Tilsæt mozzarella (i mindre stykker) og madlavningsfløde. Varm godt igennem, så mozzarellaen smelter.
- Hvis du synes, risottoen er for tynd, koges den ind eller jævnes med en smule mel i vandet fra kyllingen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber – evt. mere estragon.
- Skær seranoskinken i mindre stykker, og servér perlespeltottoen med seranoskinken drysset på toppen.
Tilbage til oversigt