Ovnbagt kylling med græskarrösti og kålsalat

4 personer

Ingredienser

Ovnbagt kylling:

  • 4 kyllingebrystfileter uden skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. sød chilisauce
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 fed hvidløg

Græskarrösti:

  • 2 løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber
  • 800 g græskar  
  • Chili efter behov

Kålsalat:

  • 3 tsk. sød chilisauce
  • 3 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. olivenolie
  • 300 g gulerødder
  • 150 g spidskål
  • 1 dl peanuts

Sådan gør du:

Kylling:

  1. Varm ovnen på 200° almindelig ovn.
  2. Bland en marinade af olie, chilisauce, tomatpuré og presset hvidløg.
  3. Afpuds kyllingebrystfileterne, hvis det behøves, og smør dem godt ind i marinaden.
  4. Bag i ovnfast fad i 20 minutter. Lad kyllingen hvile under folie i 5 til 10 minutter.

Græskarrösti:

  1. Skær løgene i tynde skiver.
  2. Udhul og skræl græskaret, og riv det på den grove side af rivejernet eller i en foodprocessor.
  3. Tilføj salt, peber og chili efter behov. 
  4. Pres væden godt ud af massen, og form små bøffer.
  5. Steg bøfferne i olie på en varm pande i ca. 3 minutter på hver side.

Kålsalat:

  1. Skyl og snit kål og gulerødder fint.
  2. Vend det med de andre ingredienser, og servér sød chilisauce til.

Tilbage til oversigt