Ovnbagt kylling med græskarrösti og kålsalat
4 personer
Ingredienser
Ovnbagt kylling:
- 4 kyllingebrystfileter uden skind
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. sød chilisauce
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 fed hvidløg
Græskarrösti:
- 2 løg
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 800 g græskar
- Chili efter behov
Kålsalat:
- 3 tsk. sød chilisauce
- 3 tsk. citronsaft
- 2 tsk. olivenolie
- 300 g gulerødder
- 150 g spidskål
- 1 dl peanuts
Sådan gør du:
Kylling:
- Varm ovnen på 200° almindelig ovn.
- Bland en marinade af olie, chilisauce, tomatpuré og presset hvidløg.
- Afpuds kyllingebrystfileterne, hvis det behøves, og smør dem godt ind i marinaden.
- Bag i ovnfast fad i 20 minutter. Lad kyllingen hvile under folie i 5 til 10 minutter.
Græskarrösti:
- Skær løgene i tynde skiver.
- Udhul og skræl græskaret, og riv det på den grove side af rivejernet eller i en foodprocessor.
- Tilføj salt, peber og chili efter behov.
- Pres væden godt ud af massen, og form små bøffer.
- Steg bøfferne i olie på en varm pande i ca. 3 minutter på hver side.
Kålsalat:
- Skyl og snit kål og gulerødder fint.
- Vend det med de andre ingredienser, og servér sød chilisauce til.
Tilbage til oversigt