Nu smager det af jul - gløgg opskrift

Af: Fit&Sund Diætist

Julemåneden nærmer sig -  gløggen kan med sin dejlige smag og duft skabe den helt rigtige julestemning.

Det skal du bruge til 10 personer

Ingredienser

  • 1 liter hyldeblomstsaft (af god kvalitet)
  • 3 appelsiner (økologiske)
  • 2 kanelstænger
  • 12 nelliker
  • Hvidvin
  • Danskvand

Sådan gør du:

Dag 1

  • Skær appelsinerne i skiver.
  • Hæld hyldeblomstsaften i en gryde, og tilsæt de resterende ingredienser. Kog saften op, og lad det simre i 5 min.
  • Sæt låg på, og stil det på køl i 3-4 dage.

Dag 4

Pres appelsinerne, så al saften udnyttes. Si saften og gerne gennem et kaffefilter.

Servering:

Bland gløggekstrakten med kølig hvidvin og danskvand.

Hvis du ønsker den alkoholfri, så kan du nøjes med danskvand. Hvor stærk drinken skal være, kan variere efter smag.

Tilbage til oversigt