Nem bønnesalat

Af: Fit&Sund Diætist

Denne nemme og fyldige bønnesalat kan spises med eller uden tilbehør. Salaten kan sagtens gemmes i køleskabet til madpakken dagen efter.

4 personer

Ingredienser

1 ds. kidneybønner (eller andre bønner, også gerne et mix)

400 g frosne eller friske grønne bønner i grove stykker

1 lille rødløg i helt fine strimler

1 peberfrugt i mellemstore stykker

1 fed knust/finthakket hvidløg

1 håndfuld grofthakket persille eller dild

saft fra ½ citron

30 g grofthakkede kapers

1 avocado i grove stykker

1 spsk. ristede sesamfrø

1 tsk. olivenolie

1 tsk. salt

¼ tsk. groft sort peber

Tilbehør: Godt fuldkornsbrød

Supplerende: 1 stk. kyllinge/oksefilet

Sådan gør du:

Kidneybønnerne skylles og drænes (eller koges og afkøles helt).

De yderste ender skæres af de grønne bønner, og bønnerne koges meget kort (1-2 min.) i letsaltet vand. Det er vigtigt, at bønnerne har godt med bid. Bruges grønne bønner fra frost, bør disse varmebehandles efter posens anvisning.

Kidneybønner og grønne bønner skal være kolde, da det er en kold salat.

Alle ingredienser klargøres og vendes grundigt sammen undtagen sesamfrø og avocado.

Inden servering tilsættes avocado og sesamfrø.

Server bønnesalaten sammen med lækkert brød.

Rigtig god fornøjelse.

Tilbage til oversigt