Lun kartoffelsalat med laks

Af: Fit&Sund Diætist
Hovedret til 2 eller 3 personer

Ingredienser

  • 400 g små kartofler
  • 300 g laksefilet
  • 200 g spidskål
  • 50 g forårsløg
  • 1 tsk. honning
  • 1 frisk rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk. rødvinseddike
  • 5 spsk. rapsolie.

Sådan gør du:

  1. Skyl og kog kartoflerne med skræl i ca. 20 minutter.
  2. Hak chili og hvidløg fint (pres evt. i hvidløgspresser).
  3. Bland halvdelen af chilien med honningen, 2 spsk. rødvinseddike og 2 spsk. olie til en marinade.
  4. Smør marinaden på laksefileterne, og bag dem i ovnen på 180° (alm. ovn) i ca. 6 minutter, eller lav dem i mikroovnen på ca. 1 minut.
  5. Bland resten af olien, eddiken og de hakkede hvidløg sammen til en olie-eddikedressing til salaten.
  6. Skyl spidskål og forårsløg, og skær dem i henholdsvis mindre stykker og skiver.
  7. Del laksen med en gaffel, og skær de kogte kartofler i skiver.
  8. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.

Servér evt. med flute eller friskbagte grovboller.


Tilbage til oversigt