Lun kartoffelsalat med laks
Hovedret til 2 eller 3 personer
Ingredienser
- 400 g små kartofler
- 300 g laksefilet
- 200 g spidskål
- 50 g forårsløg
- 1 tsk. honning
- 1 frisk rød chili
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. rødvinseddike
- 5 spsk. rapsolie.
Sådan gør du:
- Skyl og kog kartoflerne med skræl i ca. 20 minutter.
- Hak chili og hvidløg fint (pres evt. i hvidløgspresser).
- Bland halvdelen af chilien med honningen, 2 spsk. rødvinseddike og 2 spsk. olie til en marinade.
- Smør marinaden på laksefileterne, og bag dem i ovnen på 180° (alm. ovn) i ca. 6 minutter, eller lav dem i mikroovnen på ca. 1 minut.
- Bland resten af olien, eddiken og de hakkede hvidløg sammen til en olie-eddikedressing til salaten.
- Skyl spidskål og forårsløg, og skær dem i henholdsvis mindre stykker og skiver.
- Del laksen med en gaffel, og skær de kogte kartofler i skiver.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
Servér evt. med flute eller friskbagte grovboller.
Tilbage til oversigt