Lækkert bagt græskar perfekt til alle efterårets retter
Efteråret er over os
Du kan stadig nå at få fingrene i nogle gode spisegræskar såsom de lækre hokkaidogræskar. De har den utroligt flotte orange farve, der bidrager til en indbydende og farverig ret.
Opskriften her er bagte græskarstykker, som kan bruges som tilbehør til de fleste retter eller som topping på en suppe eller salat.
I denne opskrift er der brugt et hokkaidogræskar; men du kan også vælge andre typer græskar, som du finder i butikkerne, hvor du bor.
Ingredienser
1 helt hokkaidogræskar
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
Sådan gør du:
- Vask græskar på ydersiden, og fjern det inderste græskarkød og kerner (Kernerne kan evt. vaskes og bages i ovnen til sprøde græskarkerner).
- Skær græskarret i små stykker (ca. 1x2 cm).
- Put det hele i en skål eller frysepose, og tilsæt salt og olie.
- Rør rundt mellem stykkerne, så alt er smurt ind i salt og olie.
- Fordel græskarstykkerne på en bageplade, og bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader, eller indtil græskarret er helt mørt.
- Hvis græskarstykkerne skal anvendes til salat, så anbefales det, at de serveres afkølet. Man kan med fordel lave en stor portion og have stykkerne stående i køleskabet nogle dage.