Indisk salat med daddeldressing

Af: Miriam Bjerre Hvergel

Grøntsager er sunde; men salater kan hurtigt blive en kedelig spise – især hvis de skal være nemme. Denne opskrift er derimod en supernem salat, som IKKE smager kedeligt.

De fleste danskere spiser for meget salt, og syrligheden fra limefrugten gør, at du ikke behøver at tilsætte salt til dressingen. På denne måde får du en blodtryksvenlig, men smagfuld salat.

4 personer

Ingredienser

Salat:

  • 1½ agurk
  • 1 squash
  • 500 g modne tomater

Dressing:

  • 6 til 8 dadler
  • Saften fra 1 lime
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 mild chili
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 1 tsk. bukkehornsfrø (fås bl.a. i Matas)
  • 1 til 2 fed hvidløg.

Sådan gør du:

  1. Skær agurk, squash og tomater i mundrette firkanter.
  2. Kom alle ingredienser til dressingen i en foodprocessor, (eller brug en stavblender), og blend det til en glat mos. Tilsæt evt. lidt vand, så maskinen kører lettere.
  3. Hæld dressingen over salaten, og bland godt. Eller servér den i en skål ved siden af.

Tilbage til oversigt