Hjertelige æblemuffins med crumble

Af: Miriam Bjerre Hvergel

Her har du en opskrift på æblemuffins, som er sundere for hjertet. Der er sparet på det hvide mel, sukkeret og fedtet. Det meste af det fedt, der er i, er umættet og dermed bedre for hjertet. Æblerne, mandlerne, fuldkornsmelet og havregrynene bidrager med kostfibre, som er med til at stabilisere vores blodsukker, sænke vores kolesteroltal og give mæthed, som holder længere.

18 stk

Ingredienser

Muffins:

  • 18 papirbageforme
  • 80 g muscovadosukker (eller brun farin)
  • 2 store æg
  • 1 dl rapsolie
  • 1½ dl mini-, skummet- eller kærnemælk
  • 200 g hvedemel
  • 150 g grahamsmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kanel
  • 2 mellemstore æbler skåret i tern.

Crumble:

  • 50 g havregryn
  • 60 g grofthakkede mandler
  • 50 g ahornsirup (eller almindelig sirup).

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  2. Pisk muscovadosukker og æg, og tilsæt olie og mælk.
  3. Tilsæt hvedemel, grahamsmel, bagepulver og kanel.
  4. Vend æbleternene i dejen.
  5. Crumble: Bland havregryn, grofthakkede mandler og ahornsirup, og vend det et par minutter på en varm pande.
  6. Fyld papirformene to tredjedele op,og kom crumble ovenpå. Bag kagerne i midten af ovnen i 15 til 20 minutter.

NB. Én muffin indeholder ca. 185 kcal.


Tilbage til oversigt