Grøntsagsboller og pølsehorn
Opskriften er skabt ud fra et eksperiment; men jeg lavede 8 pølsehorn og 10 boller (ca. 20 boller).
20 stk
Ingredienser
- 50 g gær
- 6 dl lunkent vand
- 2 spsk. neutral skyr
- 2 dl havregryn
- ½ dl hørfrø
- 1½ tsk. salt
- 1 spsk. olie
- 1 squash, finreven
- 3 store gulerødder, fintrevne
- Ca. 1000 g mel (jeg bruger 1/3 rugmel og 2/3 grahamsmel)
- Græskarkerner og sesamfrø til topping
- (Og små kyllingepølser, hvis du skal lave pølsehorn).
Sådan gør du:
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Tilsæt derefter skyr, havregryn, hørfrø, salt, olie, squash og gulerødder.
- Tilsæt lidt mel ad gangen, indtil du får en glat dej.
- Lad dejen hæve 1 time.
- Form dine boller og/eller pølsehorn.
- De pensles med vand, og der kan drysses med græskarkerner og sesamfrø over bollerne.
- Lad bollerne hæve igen i 10 minutter.
- Bages i varmluftsovn ved 200 grader i 30 til 35 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Tilbage til oversigt