Fuldkorn er guld-korn

Guldkorn

Døjer du med for højt kolesterol eller svingende blodsukker? Måske går du rundt med et ønske om vægttab og ved ikke, hvor du skal starte. Eller også søger du bare en måde, hvorpå du kan øge dit velvære og spise mere varieret. Et godt sted at starte kunne være at vælge fuldkorn i dagligdagen.

Hvad er fuldkorn?

Når der er tale om et fuldkornsprodukt, betyder det, at produktet er lavet af hele korn. Det betyder, at der er langt flere kostfibre, vitaminer og mineraler i fuldkornsprodukter. Kostfibrene hjælper både med at sænke kolesterol og stabilisere blodsukkeret i løbet af dagen, alt imens de mætter utroligt godt. Dette vil hjælpe dig til at spise mindre i løbet af dagen og samtidig holde vægten nede.

Det har endda vist sig, at fuldkorn er med til at forebygge nogle former for tarmkræft, hjertekarsygdomme og type 2 Diabetes.

Det anbefales at spise minimum 75 gram fuldkorn om dagen. Når du køber bl.a. rugbrød og kornprodukter, kan det derfor betale sig at kigge efter det lille fuldkornsmærke på varen. Dette betyder, at varen er en fuldkornsvariant.

billeder-til-artikler/fuldkornslogo.png

Er du interesseret i at høre mere om fuldkorn, og hvordan disse madvarer kan passes ind i lige præcis din hverdag? så klik her og find din nærmeste diætist.
Husk: Du kan altid booke en 10 minutters gratis samtale.

Er du interesseret i andre spændende tips, tricks og madkundskaber? Klik ind på vores blog her

 

Tilbage til oversigt