Forloren hare med rodfrugter
4 personer
Ingredienser
Forloren hare:
- 200 g svinekød med lav fedtprocent
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 dl havregryn
- ½ dl mælk
- ½ finthakket løg
- 2 mellemstore, revne gulerødder
- 50 g seranoskinke
- 2½ dl minimælk (til sauce).
Sauce:
- ¼ liter madlavningsfløde (4%)
- 1 spsk. ribsgelé
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. saucejævner
- Evt. kulør.
Bagte rodfrugter:
- 1000 g rodfrugter
- 2 til 4 spsk. olivenolie
- Salt
- Krydderier (fx timian, rosmarin, merian, m.m.).
Sådan gør du:
Forloren hare og sauce:
- Start med at tænde en almindelig ovn på 225°.
- Rør det hakkede kød godt med salt og peber.
- Tilsæt gulerødder, løg, havregryn, mælk og æg. Rør farsen glat, og kom den i et ovnfast fad, og form den til et farsbrød.
- Del serranoskiverne på midten. Læg dem tæt på farsbrødet, og brun det midt i ovnen i 20 minutter.
- Skru ovnen ned på 180°. Hæld 2½ dl mælk omkring farsbrødet, og bag det færdigt i ca. 20 minutter.
- Tag farsbrødet ud, og hold det varmt. (Bemærk: For at du kan time og tilrettelægge det hele, skal farsbrødet i ovnen i god tid).
- Fjern mælkeskindet, og si mælken over i en tykbundet gryde.
- Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen, og rør saucejævner i.
- Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.
- Skær den forlorne hare ud i skiver, og anret.
Rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
- Skyl og evt. skræl rodfrugterne.
- Skær dem i ca. 1 x 1 cm brede stave, og kom dem i en plastikpose sammen med olie og krydderier.
- Luk posen godt, og vend den rundt, så olie og krydderier fordeles på alle stængerne.
- Vend stængerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og har lysebrune kanter.
- Tag rodfrugterne ud, og drys dem med salt inden servering.
Tilbage til oversigt