Forloren hare med rodfrugter

4 personer

Ingredienser

Forloren hare:

  • 200 g svinekød med lav fedtprocent
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl mælk
  • ½ finthakket løg
  • 2 mellemstore, revne gulerødder
  • 50 g seranoskinke
  • 2½ dl minimælk (til sauce).

Sauce:

  • ¼ liter madlavningsfløde (4%)
  • 1 spsk. ribsgelé
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 spsk. saucejævner
  • Evt. kulør.

Bagte rodfrugter:

  • 1000 g rodfrugter
  • 2 til 4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Krydderier (fx timian, rosmarin, merian, m.m.).

Sådan gør du:

Forloren hare og sauce:

  1. Start med at tænde en almindelig ovn på 225°.
  2. Rør det hakkede kød godt med salt og peber.
  3. Tilsæt gulerødder, løg, havregryn, mælk og æg. Rør farsen glat, og kom den i et ovnfast fad, og form den til et farsbrød.
  4. Del serranoskiverne på midten. Læg dem tæt på farsbrødet, og brun det midt i ovnen i 20 minutter.
  5. Skru ovnen ned på 180°. Hæld 2½ dl mælk omkring farsbrødet, og bag det færdigt i ca. 20 minutter.
  6. Tag farsbrødet ud, og hold det varmt. (Bemærk: For at du kan time og tilrettelægge det hele, skal farsbrødet i ovnen i god tid).
  7. Fjern mælkeskindet, og si mælken over i en tykbundet gryde. 
  8. Tilsæt fløden sammen med gelé, salt og peber. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen, og rør saucejævner i.
  9. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 minut. Smag til med salt og peber.
  10. Skær den forlorne hare ud i skiver, og anret.

Rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° almindelig ovn.
  2. Skyl og evt. skræl rodfrugterne.
  3. Skær dem i ca. 1 x 1 cm brede stave, og kom dem i en plastikpose sammen med olie og krydderier.
  4. Luk posen godt, og vend den rundt, så olie og krydderier fordeles på alle stængerne.
  5. Vend stængerne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og har lysebrune kanter.
  6. Tag rodfrugterne ud, og drys dem med salt inden servering.

Tilbage til oversigt