Er der noget ved din livsstil, du vil ændre?

Af: Fit&Sund Diætist

Oplever du at give du op?

Oplever du at give op på en livsstilsændring hurtigere end forventet? Måske endda inden du overhovedet er startet? Måske føler du, at det mål, som du har sat dig, virker urealistisk eller helt ude af syne. At ændre vaner er ofte ikke så simpelt, som det lyder. Vi har det ofte med at sætte høje krav til os selv, og vi vil helst nå målet hurtigere, end det er muligt.

De små skridt

I så fald kan løsningen for dig være at gentænke processen og prøve med små skridt i stedet. Idéen med små skridt er altså at skrue ned for forventningerne til dig selv og i stedet forsøge med mindre delmål.

Er dit ønske måske at spise sundere? I stedet for at skabe en forventning til dig selv om at du skal vende alle dine madvaner på hovedet dagen efter og spise fejlfrit, så kunne løsningen i stedet være at tage et lille, men konkret skridt i den rigtige retning. Vælg eksempelvis ét fast måltid om dagen, som du vil starte med, og som du vil forsøge at gøre sundere. Når man så er kommet ind i vanen med at spise ét sundere måltid om dagen, så kan man tage et lille skridt til og ændre et måltid mere. Små skridt kunne være at droppe den daglige sodavand, stoppe med at bruge sukker i kaffen eller skære ned på mængden. Det kunne være at gå fra to stykker torsdags-kage til ét eller at rejse sig op og gå rundt 10 minutter dagligt. Lav en opskrift for dig selv, hvor du har størst mulighed for at lykkes. På den måde kan du gøre ændringerne i egen livsstil overskuelige for dig selv, og lige pludselig er dit mål ikke så langt væk alligevel.

Hos diætisterne i Fit&Sund anvender vi værktøjer som bl.a. små skridt for at overskueliggøre en livsstilsændring for dig. Det er nemlig vigtigt for os, at du når sikkert i mål med dine ønsker - uden at vende op og ned på din hverdag. Følg linket nedenfor, og book en gratis samtale. Lad os hjælpe dig med dine ønsker.

Book 10 min. gratis konsultation hos diætisten

Tilbage til oversigt