Den nemme to-go salat
Prøv din helt egen to-go salat. Denne lækre friske quinoa-salat er nem at have med på farten, og de små glas kan genbruges igen og igen bl.a. til vores opskrift på jordbærtrifli.
Ingredienser
6-8 salatblade
¼ radicchio-salat (afhængig af størrelse)
150 g quinoa
100 g ærter (evt. optøede fra frost)
1 tomat
¼ granatæble
2 avocadoer
Pynt: Bredbladet persille
Dressing: Valgfri dressing ved siden af
F.eks. olie/eddike-dressing:
2 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico
1 tsk. sennep
2 tsk. honning
salt/peber
Sådan gør du:
Lav salaten aftenen før, kom den i glas lag på lag, så den ikke er kedelig, når du skal spise den. Det er både nemt, lækkert og ikke mindst en god måde at få lidt grønt på - som sagt et bud på en kombination til en salat i farten.
Det er op til dig, hvordan lagene fordeles. Hvis du ikke har kogt quinoa i forvejen, så start med at gøre det. Kog evt., så du har til et par dage. Opbevares i køleskabet.
Skær grøntsagerne fint, og anret lagvis oven på hinanden fx salat i bunden, optøede ærter, quinoa, avocado med lidt citron/lime, tomat, granatæblekerner og pynt med bredbladet persille.