Bønnepostej
Denne veganske bønnepostej er nem, lækker og hurtig at lave. Du skal blot bruge en blender. God appetit.
4 personer
Ingredienser
240 g kidneybønner, røde fra dåse, drænet
6 stk. soltørrede tomater i olie
30 g tomatkoncentrat
1 tsk. olivenolie
1 stk. lime, rå
Tip: Kom gerne godt med krydderier i postejen, da det giver god smag, fx en mexicansk blanding: spidskommen, koriander, paprika og chili. Eller italiensk: paprika, oregano, timian og hvidløgspulver.
Sådan gør du:
- Dræn væsken fra dåsen med kidneybønner og skyl bønnerne i rent vand.
- Kom kidneybønner, soltørrede tomater, tomatkoncentrat, olivenolie og saften fra én lime i en blender.
- Blend ingredienserne til en cremet ensartet masse og smag til med salt, peber og krydderier efter eget valg.
- Justér evt. konsistensen med lidt vand, men vær forsigtig med at komme formeget vand i, da postejen så bliver for flydende.
- Nyd postejen på rugbrød, hjemmebagte boller eller som en dip til grøntsagsstænger.