Bønnepostej

Denne veganske bønnepostej er nem, lækker og hurtig at lave. Du skal blot bruge en blender. God appetit. 

 

billeder-til-artikler/boennepostej-02.png

billeder-til-artikler/boennepostej-01.png

 

4 personer

Ingredienser

240 g kidneybønner, røde fra dåse, drænet

6 stk. soltørrede tomater i olie

30 g tomatkoncentrat

1 tsk. olivenolie

1 stk. lime, rå

Tip: Kom gerne godt med krydderier i postejen, da det giver god smag, fx en mexicansk blanding: spidskommen, koriander, paprika og chili. Eller italiensk: paprika, oregano, timian og hvidløgspulver.

Sådan gør du:

  1. Dræn væsken fra dåsen med kidneybønner og skyl bønnerne i rent vand.

  2. Kom kidneybønner, soltørrede tomater, tomatkoncentrat, olivenolie og saften fra én lime i en blender. 

  3. Blend ingredienserne til en cremet ensartet masse og smag til med salt, peber og krydderier efter eget valg.

  4. Justér evt. konsistensen med lidt vand, men vær forsigtig med at komme formeget vand i, da postejen så bliver for flydende.

  5. Nyd postejen på rugbrød, hjemmebagte boller eller som en dip til grøntsagsstænger. 

 

Tilbage til oversigt