Blomkålsdeller

Vil du gerne spise mindre kød og flere grøntsager? Så er denne opskrift på blomkålsdeller et lækkert alternativ til de traditionelle frikadeller.

20 stk.

Ingredienser

2 æg

100 g quinoa

200 g blomkål

2 fed hvidløg

1 løg

1 tsk. spidskommen

1 tsk. gurkemeje

saft af 1/3 citron

1 ½ dl mel

salt og peber

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.

Kog quinoa efter anvisning på pakken, og lad den køle af før brug. Skyl, og finhak blomkålen til blomkålsris i en minihakker eller foodprocessor. I en skål blandes kogt quinoa, blomkålsris, fintpresset hvidløg, spidskommen, gurkemeje, citronsaft og drys grundigt med salt og peber. Vend æggene i farsen, og tilsæt melet. Rør godt sammen. Det er vigtigt, at farsen er meget klistret, så den kan formes med hænderne. Tilsæt lidt ekstra mel eller vand, hvis du synes.

Tag 1 spsk. fars, og steg blomkålsdellerne på en pande i lidt olie. Vend dellerne efter 6-8 min. og voila, så har du skønne smagfulde vegetardeller, der både kan bruges til madpakke og aftensmad.

Tilbage til oversigt