And til mortensaften
Vi giver her et bud på, hvad du kan servere til dit andebryst mortensaften. Vi har sparet på fedtet og tilsat en masse grønt, som giver en lækker og frisk råkost. Velbekomme.
4 personer
Ingredienser
- 2 stk. andebryst (600 g)
- salt og peber
Sovs:
- 75 g svesker
- 20 g frisk ingefær
- 3 spsk. balsamico
- ½ liter ande- eller hønsebouillon
- 1½ spsk. andefedt (fra kødet)
- 2 spsk. hvedemel
- 1-2 æbler
Råkost:
- ½ lille spidskål (250 g)
- 8 mellemstore gulerødder (500 g)
- 4 mellemstore æbler (400 g)
- 2 spsk. græskarkerner
- ½ dl tørrede tranebær
- 1,5 dl appelsinsaft
Tilbehør:
- kogte kartofler
Sådan gør du:
- Råkost: Skær spidskålen ud, og hak den i finere stykker. Riv herefter gulerødder samt æbler sammen, og bland godt med spidskålen. Hæld appelsinjuicen over råkosten for ekstra smag og holdbarhed. Fordel til sidst græskarkerner og tranebær ud over råkosten. Sæt i køleskab med film over indtil brug.
- Andebryst: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fjern senerne på kødsiden, og rids skindet på kryds og tværs. Gnid begge sider med salt og peber. Brun skindsiden på en pande ved middelvarme, til de bliver gyldenbrune. Vend, og brun på kødsiden.
- Læg kødet i et ovnfast fad, hæld det meste af fedtet i en skål, og lad panden stå til sovsen. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min., til kødtemperaturen er 64-65 grader.
- Lad det hvile tildækket i 5-10 min.
- Sovs: Skær sveskerne i små stykker. Skræl ingefæren, og hak den fint. Steg det på andepanden ved middel varme, til sveskerne bliver bløde. Kog panden af med balsamico, og tilsæt bouillon. Kog op, og jævn med andefedt rørt sammen med mel.
- Kog sovsen igennem i mindst 5 min., og smag til med salt og peber. Vask og udkern æblerne, og skær dem i små tern. Kog dem i sovsen et par minutter.
- Skær andekødet i tynde skiver, og server med sovs, kartofler og råkost.