Ærtepandekager med laksetatar

Af: Fit&Sund Diætist
10 små blinispandekager

Ingredienser

Pandekager:

  • 300 g frosne ærter
  • ½ bouillonterning
  • 2 æg
  • 125 g skyr
  • 25 g hvedemel (ca. 2 spsk.)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Salt
  • Olie til stegning.

Tartar:

  • 200 g røget laks
  • 1 avokado
  • ½ rødløg
  • Salt
  • Dild
  • 1 spsk. citronsaft.

Sådan gør du:

  1. Giv ærterne et hurtigt opkog i lidt vand sammen med bouillonterningen.
  2. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
  3. Blend herefter ærter med skyr, æg, mel, bagepulver og salt.
  4. Lad massen trække i køleskabet i en halv times tid.
  5. Mens ærtemassen trækker, laves tataren. 
  6. Skær den røgede laks, avokado og rødløg i små stykker, og bland det med finthakket dild i en skål.
  7. Smag til med citronsaft og salt. Stil det på køl indtil anretning.
  8. Varm lidt olie på en pande, og fordel halvdelen af ærtemassen i 5 klatter herpå. 
  9. Steg ved middel varme i 3 til 5 minutter på den ene sige, vend og steg på den anden side, til de er gennemstegte.
  10. Gentag med resten af dejen.
  11. Når pandekagerne er færdige, køles de helt af, og serveres med tataren oven på.

Tilbage til oversigt