Ærtepandekager med laksetatar
10 små blinispandekager
Ingredienser
Pandekager:
- 300 g frosne ærter
- ½ bouillonterning
- 2 æg
- 125 g skyr
- 25 g hvedemel (ca. 2 spsk.)
- 1 tsk. bagepulver
- Salt
- Olie til stegning.
Tartar:
- 200 g røget laks
- 1 avokado
- ½ rødløg
- Salt
- Dild
- 1 spsk. citronsaft.
Sådan gør du:
- Giv ærterne et hurtigt opkog i lidt vand sammen med bouillonterningen.
- Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
- Blend herefter ærter med skyr, æg, mel, bagepulver og salt.
- Lad massen trække i køleskabet i en halv times tid.
- Mens ærtemassen trækker, laves tataren.
- Skær den røgede laks, avokado og rødløg i små stykker, og bland det med finthakket dild i en skål.
- Smag til med citronsaft og salt. Stil det på køl indtil anretning.
- Varm lidt olie på en pande, og fordel halvdelen af ærtemassen i 5 klatter herpå.
- Steg ved middel varme i 3 til 5 minutter på den ene sige, vend og steg på den anden side, til de er gennemstegte.
- Gentag med resten af dejen.
- Når pandekagerne er færdige, køles de helt af, og serveres med tataren oven på.
Tilbage til oversigt