Stress, depression eller angst

Har du stress, depression eller angst? Oplever du, at det påvirker din krop, spisning og mad?

Når man står i en situation, hvor man er påvirket af stress, depression eller angst, kan det være svært at have overskud og energi til kosten. Dette kan for nogen desværre føre til enten uønsket vægtøgning eller vægttab.

Får man derudover også medicin, som kan øge eller mindske appetitten, påvirke energiniveauet eller give andre bivirkninger, der er hæmmende for en god dagligdag, kan opgaven omkring maden og ens krop blive endnu mere uoverskuelig.

Her kan vi som kliniske diætister være en hjælp og støtte til dig, så du skal bruge mindre energi på at tænke over din kost. Derved får du mere energi til andre ting, som er vigtige for din mentale sundhed.

Find din lokale kliniske diætist allerede i dag, og book en tid her

Undgå maden bliver en negativ faktor i din hverdag

Nogle personer oplever, at de spiser mere fastfood, take-away, slik, chips og kage, når de har det dårligt. Sammensætningen af den type mad gør, at vi rent fysiologisk bliver gladere af at spise det, men ofte ked af det, når vi har spist det.

Fastfood og lignende kan i situationen virke som et nemmere valg, og den type mad er heller ikke besværlig at tilberede. For nogle kan det også være en rar og velkendt følelse, der fører til valg af fødevarer med for meget energi.

Desværre kan det forstærke dårlige og negative følelser efterfølgende, da dette indtag ikke stemmer overens med de ønsker og mål, vi har for os selv.

Det kan med tiden være medvirkende til, at vi mister troen på os selv, fordi vi ikke kan overholde de regler, vi har opstillet for os selv, og på den måde kan maden og kroppen have en negativ indvirkning på os.

Det kan derfor være relevant - og i nogle tilfælde yderst nødvendigt - at modtage professionel og kompetent kostvejledning på et uformelt plan for at gøre op med og bryde hverdagens dårlige vaner, spisemønstre og tanker.

Hos Fit&Sund Diætist vejleder vi dig på et forståeligt niveau. Vi giver dig en håndfuld redskaber og værktøjer, som har en positiv indflydelse på symptomer, som stammer fra stress, depression og angst.

Målet er at øge dit energiniveau på en hensigtsmæssig og stabil måde og derved give dig mere overskud og velvære i hverdagen.

Et personligt tilpasset forløb

Dit forhold til mad, spisning og kroppen betyder ikke nødvendigvis, at du har en spiseforstyrrelse; men tilbagevendende og negative tanker om mad, din krop og vægt kan være god grund til at søge hjælp hos en klinisk diætist, så dette ikke kommer til at overskygge andre problematikker, der fylder i dit liv.

Dit forløb bliver personligt og tilpasset dig, dine ønsker og målsætninger.

Vi arbejder med din motivation, dine tanker om mad, og hvordan du får en nemmere hverdag, der stemmer overens med dine tanker og ønsker, så du kan undgå dårlig samvittighed, når du spiser.

De bedste resultater uden restriktioner

Vores erfaring er, at de bedste resultater sker gennem kostændringer, som varer ved.

Dette lykkes bedst, hvis ingen madvare er forbudt, og du selv kan vælge, hvad du ønsker at spise. Det er mindst lige så vigtigt, at du kan spise sammen med andre og det samme som de andre.

På den måde er der ingen specielle restriktioner og retningslinjer, som du skal følge, da det kan gøre din hverdag endnu sværere og kosten endnu mere uoverskuelig.

Vi finder sammen en løsning, der gør sund mad nemt for dig, så det kræver mindst muligt.

Mulighed for en kostplan

Hvis du ønsker det, kan vi sammen udarbejde en personlig og individuel kostplan. Her bliver der taget udgangspunkt i dig og den mad, du godt kan lide. Det er vigtigt, den passer til dig og din hverdag.

En kostplan kan for nogle være en god guide til portionsstørrelser og en forståelse af maden og dens energiindhold, så man ikke behøver at bruge mange mentale ressourcer på at tænke over, hvad man skal spise og hvorfor.

For andre kan en kostplan virke som et stressende element, der ikke passer ind i dagligdagen og gør de dårlige dage dominerende.

Vi har ikke en fast løsning eller plan, der passer til alle, fordi vi er forskellige. Vi lærer dig og dine ønsker at kende, så du får den hjælp, du har behov for.

Book allerede en tid i dag, og så hjælper vi dig på vej mod en bedre hverdag.