PCO og PCOS

PCO er en udbredt hormonel lidelse hos kvinder i den fødedygtige alder. Faktisk har hver femte kvinde i Danmark PCO, hvilket ofte medfører symptomer som uregelmæssig eller manglende ægløsning, ufrivillig barnløshed, forhøjet mandligt kønshormon (testosteron/androgener), øget hårvækst og uren hud.

Heldigvis kan mange af generne fra PCO/PCOS forbedres markant ved indtagelse af den rigtige kost samt motion. Korrekt kost og motion påvirker nemlig insulinniveauet positivt og modvirker derved tendensen til højt insulin-indhold i kroppen.

Hos Fit&Sund Diætist hjælper og vejleder vores autoriserede kliniske diætist dig med at sammensætte en kost, der regulerer dit blodsukker og dermed sænker dit insulinniveau. Dette vil medføre langt mere velvære og færre symptomer.

Kostplan i forhold til PCO/PCOS

Vores erfaring er, at de bedste resultater sker gennem kostændringer, som varer ved. Dette opnås bedst, hvis intet er forbudt, og du selv kan vælge, hvad du ønsker at spise, samt at du kan spise sammen med andre og ikke mindst det samme som de andre – det hele blot med sund fornuft.

Sammen udarbejder vi en personlig og individuel kostplan, hvor vi tager udgangspunkt i den mad, du godt kan lide, og som passer til netop dig og din hverdag.

Mange års erfaring viser, at dette hjælper og motiverer til ønskelige og langvarige resultater.

Vi hjælper dig på vej til en bedre hverdag!