Kost og træning

Korrekte mængder og valg af næringsstoffer før, under og efter træning er vigtige faktorer i forhold til din restitution og præstation. Dette er gældende for alle former for træning lige fra gåture til ekstrem-sport og muskelopbygning.

Kosten er helt essentiel i forhold til at kunne yde og præstere mere i længere tid. Desuden er kosten vigtig i forhold til restitution, da muskelvævet genopbygges her, og energidepoterne genopfyldes. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at spise bestemte fødevarer på bestemte tidspunkter i forhold til sin træning.

I den forbindelse kan vi bidrage med vejledning til din kost før, under og efter træning.

Træning:

  • Før træning: Hvad skal der spises, hvad skal der drikkes, hvor meget, hvornår m.m.?
  • Under træning: Bør der spises? I så fald hvornår, og hvor meget skal der drikkes og
    hvad m.m.
  • Efter træning: Hvad skal der spises, hvad skal der drikkes, hvor meget, hvornår m.m.?

Energi-, restitutions- og væskebehov er meget individuelt. Ved Fit&Sund Diætist kan vi hjælpe dig med at beregne dit præcise behov. Fx hvor mange kalorier der skal til, hvor meget protein, kulhydrat og fedt du bør indtage, om det er nødvendigt med proteintilskud og i så fald hvornår. Dette er blot et udpluk af de mange spørgsmål, som vi kan hjælpe dig med at besvare. Vi beregner nøjagtigt dit energibehov og kan herudfra lave en helt personlig kostplan, som gør, at du kommer først i mål, løfter tungest, springer højest, eller hvad dit mål nu er.

Kostplan i forhold til optimering af træning

Vores erfaring er, at de bedste resultater sker gennem kostændringer, som varer ved. Dette opnås bedst, hvis intet er forbudt, og du selv kan vælge, hvad du ønsker at spise, samt at du kan spise sammen med andre, og ikke mindst det samme som de andre – det hele blot med sund fornuft.

Sammen udarbejder vi en personlig og individuel kostplan, hvor vi tager udgangspunkt i den mad, du godt kan lide, og som passer til netop dig, din hverdag og dine mål.

Mange års erfaring viser, at dette hjælper og motiverer til ønskelige og langvarige resultater – især i forbindelse med målrettet sport og træning.

Vi hjælper dig på vej til netop dit træningsmål!