Fødevareallergi og intolerance

Overfølsomhed over for fødevarer kan inddeles i to grupper: fødevareallergi og fødevareintolerance.

Fødevareallergi:

Hvis du har fødevareallergi skyldes det, at din krop har udviklet antistoffer mod nogle af de proteinstoffer, som er i den mad, du spiser. Fødevareallergi giver akutte symptomer og involverer kroppens immunforsvar.

Fødevareintolerance:

Fødevareintolerance betyder, at man sagtens kan tåle at spise eller drikke den pågældende fødevare – dog kun i mindre mængder. Hvis man indtager en for stor mængde, vil man opleve langsommere og mindre dramatiske symptomer end ved allergi. Disse symptomer involverer dog ikke kroppens immunforsvar.

Da der ikke findes nogen medicinsk behandling af hverken fødevareallergi eller -intolerance, er den bedste løsning simpelthen at undgå de fødevarer, du reagerer på.

Dette kan være svært og omfattende, da flere fødevarer kan indeholde andet, end man lige tror. Fit&Sund diætist kan hjælpe dig med at finde rundt i fødevarejunglen, så du nemmere undgår de bestemte fødevarer.

Kostplan i forhold til fødevareallergi og -intolerance

Vores erfaring er, at de bedste resultater sker gennem kostændringer, som varer ved. I forhold til fødevareallergi og -intolerance opnås dette bedst, hvis vi sammen finder alternativer til de pågældende fødevarer, så intet i princippet bliver forbudt. Det skal være muligt for dig at leve normalt og spise sammen med andre, hvor du - med din sunde fornuft - kan fravælge specifikke fødevarer.

Sammen udarbejder vi en personlig og individuel kostplan, som passer til netop dig og din hverdag.

Mange års erfaring viser, at dette hjælper og motiverer til ønskelige og langvarige resultater.

Vi hjælper dig på vej til en bedre hverdag!