Tomatsuppe med æg

Af: Fit&Sund Diætist

Vintertid er suppetid. Suppe er nemt at lave og en billig ret. Tomatsuppe er et hit hos mange og kan spises med mange forskellige slags tilbehør.

Af min norske veninde har jeg lært at spise et kogt æg som tilbehør. Jeg var meget tvivlende, da hun først foreslog det og tænkte, at det bare var en skør norsk idé. Men efter at have prøvet det bare én gang, spiser jeg altid tomatsuppe med kogt æg. Det smager dejligt, og det giver en god omgang protein til retten.

4 personer

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 3 små eller 1 stor sød kartoffel (eller almindelige kartofler)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse tomatpure (140 g)
  • 1 tsk. timian
  • Salt og peber

Tilbehør:

  • 1 kogt æg pr. person.

Sådan gør du:

  1. Skræl og pil gulerødder, kartofler, løg og hvidløg. Kog dem møre i grønsagsbouillonen.
  2. Tilsæt flåede tomater og tomatpuré. Blend suppen glat i en blender.
  3. Kom suppen tilbage i gryden, og kog den op. Tilsæt timian, og smag suppen til med salt og peber.
  4. Server suppen med det kogte æg.

Tilbage til oversigt